"Cold Floor – Hard Core" Dore Sučić u MICEK-u

Samostalna izložba mlade akademske slikarice

U četvrtak 11. travnja u 20 sati u Malom centru kulture MICEK otvorit će se samostalna izložba “Cold Floor – Hard Core” mlade akademske slikarice Dore Sučić. Izložbu će predstaviti studentica povijesti umjetnosti, kustosica Petra Galović.

Izložba obuhvaća seriju slika pod nazivom Cold Feet nastalu za vrijeme šestomjesečnog boravka na rezidenciji u Leipzigu. Kroz frazem cold feet umjetnica se bavi osjećajem treme, nelagode, tjeskobe i frustracije koje doživljava u novom okružju. Novi prostor, nepoznata svakodnevica, jezične barijere, neostvarena očekivanja, čežnja za domom te istovremena potreba za donošenjem odluka i stvaranjem novog životnog puta nakon obrazovanja središnja su preokupacija njezinog ekspresivnog rada koji se nalazi između figuracije i apstrakcije.

„Otežavajuća misao jest svijest da djelovanje nije nepovratno: premda je korak u nepoznato učinjen, još uvijek postoji mogućnost povratka u sigurnost početnih koordinata, ili čak odabira posve nove rute, pa je sama „probna situacija“ pod neprestanim pritiskom trenutne valorizacije kako bi se utvrdio već sljedeći potez. U nelagodi stalnog preispitivanja postaje li avantura dom i što dom jest, noge se same odsijecaju onemogućujući uopće ideju koraka kroz jedna od otvorenih vrata.” (iz predgovora izložbe)

Izložba ostaje otvorena do 11. svibnja 2019. godine.


vizual: Dora Sučić, Cold Feet, 2018.

Dora Sučić, Cold Floor – Hard Core, Mali centar kulture MICEK, Remetinečki Gaj 27b, 12.4.-31.5.2019.

Facebook event izložbe

Dora Sučić (1993., Zagreb) vizualna je umjetnica koja živi i radi u Zagrebu. Diplomirala je slikarstvo 2017. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te je za vrijeme studija sudjelovala na dizajnu vizualnih komunikacija za operu Madam Buffault Borisa Papandopula, nagrađenu Posebnom Rektorovom nagradom 2015. godine. Istovremeno je ostvarila nekoliko suradnji u području dizajna te je održavala kreativne radionice u Etnografskom muzeju u Zagrebu. Provela je šest mjeseci na rezidenciji u Leipzigu kao asistentica u D21 Kunstraum Leipzig. Izlagala je na brojnim skupnim izložbama, poput “ArtiParti” (Oris - Kuća arhitekture, 2014. i 2015.), “Pravni status žena u društvu - Dan žena” (Kuća Europe, 2015.), projekt i izložba BAUNET (MSU, 2016.), “IZ-U: Amputiranje Bezidentitetizma” (Muzej grada Đurđevca, 2016.), te na samostalnoj izložbi “(Ne)namjerno” (Art-kino Grič, 2017.). Uz slikarstvo, bavi se grafičkim dizajnom i fotografijom.

Kontakt: dorasucic@hotmail.com | Portfolio

Poveznice
Moglo bi te zanimati