"Pjesma stoljeća" Ivana Oštarčevića u Garaži Kamba

U petak, 29. travnja 2022. godine s početkom u 20 sati, u galeriji Garaža Kamba održat će se samostalna izložba umjetnika Ivana Oštarčevića pod nazivom Pjesma stoljeća.

Jeste li se ikada zapitali kako će izgledati kozmos u budućnosti? Budućnosti toliko dalekoj i nama nedostižnoj da su hipotetske strukture iz teorijske fizike poput Dysonove sfere, odnosno Dysonovke, kako je naš autor izložbe žargonski naziva, postale praktičan dio stvarnosti. U budućnosti gdje su Homo sapiens i njegovi prethodnici prisutni samo kao arheološki primjerci te dijelovi davno načinjenih artefakata lansiranih u svemir s namjerom da ih nađu pripadnici budućih vrsta. Koje će brige moriti buduće arheologe i o čemu će promišljati pošto se susretnu s takvim, njima antičkim, artefaktima nastalima u ovo naše suvremeno doba?

Neki od odgovora na ta pitanja naći će se ovog petka u Ilici 37 gdje će autor Ivan Oštarčević predstaviti svoju ambijentalnu instalaciju Pjesma stoljeća u kojoj spaja sliku i tekst te nas također, kako navodi Marija Kamber u svojem predgovoru, "dislocira u neki drugi lokalitet u kojem sva previranja, znanja i greške ljudskog roda postaju tek fragmenti iz kojih se čita polovna poruka".

Uz samu izložbu bit će održan i artist talk u kojem će se moći saznati više o samom umjetniku i o ideji kozmosa koju predstavlja u svojim radovima.

LORENA MEŠTROVIĆ

 

Više informacija možete saznati na facebook stranici.


Fotografija preuzeta s facebook stranice.
Poveznice