Kolekcija za budućnost / MSU akvizicije 2009.-2019.

U kontekstu obilježavanja desete godišnjice djelovanja Muzeja suvremene umjetnosti u novoj zgradi, 11. prosinca 2019. godine otvorit će se izložba „Kolekcija za budućnost / MSU akvizicije 2009.-2019“. Autorica i kustosica izložbe je muzejska savjetnica Nataša Ivančević. 

Od 1954. godine kada je osnovan, muzej neprekidno prikuplja umjetničku građu, a kako bi javnosti približio manje vidljivi aspekt svoje djelatnosti organizira izložbe akvizicija koje se ponavljaju u cikličkim intervalima. Prilikom otvorenja nove zgrade muzeja 2009. godine održana je posljednja takva izložba. 

Tijekom proteklih deset godina fundus muzeja znatno se povećao i ova će izložba omogućiti predstavljanje dijela umjetničke građe prikupljene otkupima i donacijama u tom razdoblju. 

Iz službene najave izložbe "Muzejsku ćemo građu na izložbi predstaviti po tematsko-problemskim cjelinama i odabranim fenomenima kojima se bave suvremeni umjetnici. Izložba će odražavati suvremenost, ali će u pojedinim cjelinama uspostavljati dinamičan odnos s radovima koji pripadaju razdoblju poslijeratnog modernizma. Publika će filmovima iz života muzeja otkriti procese koji se u muzeju odvijaju skriveni od očiju javnosti. Vremenskom lentom i multimedijskim sadržajima ćemo prikazati deset godina djelovanja MSU-a na novoj lokaciji, kako bi podsjetili na najznačajnije izložbene projekte i gostovanja izvan zgrade muzeja, te edukativne i druge važne aktivnosti."


Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja​​​​​ 2020. godine

Vizual naslovnice: http://www.msu.hr/

Poveznice
Moglo bi te zanimati