'FestArK' – 1. Festival arheološke knjige

Arheološki muzej u Zagrebu (Trg Nikole Šubića Zrinskog 19) od 9. do 13. travnja, odnosno od ovog utorka do nedjelje, održava manifestaciju FestArKFestival arheološke knjige koja se ove godine organizira po prvi put.

Festival će se sastojati od: stručnih vodstava po stalnome postavu muzeja; predstavljanja ustanova i aktualnih publikacija o arheološkim temama vezanih uz prostor Lijepe Naše; znanstvenih predavanja na hrvatskome i stranom jeziku te edukativnih radionica namijenjenih školarcima. Osim toga, u prostoru muzeja bit će štandovi na kojima će se prodavati relevantne knjige vezane uz nacionalnu arheologiju.

Sadržaj su Festivala omogućili muzeji i institucije čiji opseg djelovanja obuhvaća i vrednuje književnu publikaciju, poput Arheološkog muzeja Zadar, Arheološkog muzeja Narona, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Muzeja grada Kaštela, Arheološkog muzeja Osijek, Muzeja vučedolske kulture, Arheološkog muzeja Istre, Arheološkog muzeja u Zagrebu, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Instituta za arheologiju.

Ulaz u muzej od 9. do 13. travnja 2019. godine za sve je posjetitelje besplatan. Druge dodatne informacije dostupne su na web-stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu te na Facebook događaju.

Poveznice
Moglo bi te zanimati