Disclosure: otvoren poziv za izlaganje na umjetničkom festivalu

Novi umjetnički festival koji propituje razdoblje zatvaranja

Udruga ProjektOr najavila je umjetnički festival Disclosure koji će se ovoga ljeta odvijati u tri dana, od 20. do 22. kolovoza 2021. godine, u prostoru Pogona Jedinstvo. Festival će publici predstaviti mlade umjetnike/ce kroz žiriranu grupnu izložbu, razgovore s umjetnicima/cama, radionice, umjetničke performanse i popratne sadržaje.

Ususret festivalu otvorene su prijave za izlaganje te održavanje radionica za vrijeme trajanja festivala, a prijave za jednu ili obje kategorije mogu se podnijeti putem sljedećeg obrasca do 10. lipnja 2021. godine.

Udruga ProjektOr poziva umjetnike/ce do 35 godina na stvaralačko propitivanje zatvaranja koje su iskusili u proteklom pandemijskom razdoblju, s posebnim naglaskom na osobni doživljaj prostora i predmeta koji su ih okruživali, ili kojima nisu imali pristup. Njihov umjetnički rad tako se može odnositi na teme prisutnosti ili odsutnosti prostora ili predmeta, njihovu preobrazbu u novim odnosima realnosti i virtualnosti te propitivati percepciju mjesta i vremena, te njihove odnose. Radovi također mogu razmatrati različite političke, ekonomske, društvene, estetske i druge kvalitete prostora i predmeta zatvorenosti, ali se i odnositi na individualna sjećanja i značenja koja se u njih upisuju.

Zadnjeg dana festivala bit će proglašen/a umjetnik/ca čiji rad najbolje odgovara konceptu fenomena zatvorenosti. Nagrađenom/oj umjetniku/ci osigurana je samostalna izložba u prostoru Pogona Jedinstvo u 2022. godini, u organizaciji Udruge ProjektOr.


Više informacija potražite na Facebook događaju izložbe ili Facebook stranici Udruge ProjektOr.
Prijave za izlaganje i održavanje radionica na umjetničkom festivalu Disclosure (20. - 22. kolovoza 2021., Pogon Jedinstvo) otvorene su do 10. lipnja 2021. godine.
Poveznice
Moglo bi te zanimati