Dvije godine Kulturfuxa

Ovoga smo ožujka obilježili dvije godine postojanja portala Kulturflux te vam tom prigodom donosimo kratki pregled našeg djelovanja i sedam najčitanijih tekstova.

U ove dvije godine organizirali smo izložbu Proces inicijacije, tribinu o studentskim časopisima Časopisi ćaskaju, niz radionica o likovnoj kritici, okrugli stol Prakse i taktike poticanja mladih umjetnika i kustosa te smo u prostoru Botaničara proslavili drugi rođendan. Do sada, zahvaljujući studentskom entuzijazmu, brojimo 239 najava, 74 osvrta, 25 razgovora te 23 objave u kategoriji misc., a ovo su naših sedam najčitanijih tekstova koje svakako morate pročitati ako su vam promakli!

7Malo o tržištu: primjer Art Pullovera

Jozefina Ćurković predstavila je domaće tržište umjetnina usporedivši manifestacije Art Pullover, Salon mladih (Troškovnik) te Cash&Carry ALU-a.

6One night exhibition: Trash will smash

Povodom održavanja izložbe Trash will smash Tena Starčević razgovarala je s umjetnicima istoimenog kolektiva.

5Svakodnevne scene Monike Meglić

Tena Bakšaj razgovarala je s umjetnicom Monikom Meglić povodom otvorenja njezine izložbe u Galeriji Događanja gdje je predstavila dvanaest novih radova u tehnici ulja na platnu i akvarela pod nazivom Svakodnevne scene.

4Metodologija, guštanje i cigare – razgovor s profesorom Miljenkom Jurkovićem

Profesor Miljenko Jurković predaje kolegije vezane uz metodologiju i razdoblja kasne antike te ranog srednjeg vijeka, a Maša Burnjani saznala je je li već pri upisu studija imao ambicije oko specijalizacije, je li mu draža uloga predavača ili istraživača, što mu se vezano uz struku ne sviđa i druge zanimljivosti.

3Dalibor Martinis / [d]razgovor

Povodom održavanja izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti i Hrvatskom Dizajnerskom Društvu kustosi su održali razgovor s umjetnikom Daliborom Martinisom, a Silvia Zaplatić donosi o čemu se pričalo i što se sve moglo vidjeti na izložbama.

2Street art s diplomom: Razgovor s Oko

Klara Petrović imala je priliku porazgovarati s Marinom, poznatijom kao OKO, o njenom životu i njezinom umjetničkom djelovanju. ‘Svojim radovima već neko vrijeme plijeni pozornost medija, ali ono što iskače iz njenog opusa kao najzastupljenije na raznim socijalnim mrežama zasigurno je street art’.

1Kad profesorica i studentica zamijene uloge dogodi se ovo…

Naš najčitaniji članak razgovor je s profesoricom Sanjom Cvetnić, predstavnicom Katedre za umjetnost renesanse i baroka. Rafaela Tassotti saznala profesoričin akademski put, osobne preferencije u umjetnosti, stavove o kulturi i još neke zanimljivosti.

Moglo bi te zanimati